شستن لباس نوزاد و به تبع آن شوینده لباس کودک به دلیل لطافت و حساسیت پوست اکثر نوزادان تبدیل به امری بااهمیت برای والدین شدهاست. استفاده از شوینده لباس نامناسب موجب خارش و تحریک پوست نوزادان میشود. بسیاری از شویندهها که برای شستن لباس بزرگسالان استفاده میشود برای کودکان مناسب نیستند. اگر در خصوص اینکه لباس نوزاد را با چه بشوریم سوال برایتان پیش آمدهاست، این مقاله میتواند یاری دهنده باشد.
بسیار توصیه میشود که به جای انداختن لباس نوزاد در ماشین لباسشویی، آن را به صورت دستی بشویید. در ادامه در مورد نحوه شستن لباس نوزاد با صابون و با کمک دست توضیحاتی آورده شده است.
در قدم اول، ضدعفونی و تمیزکردن دستها را فراموش نکنید. دستها منبع باکتری هستند. درجه حرارت آب را اندازه گیری کنید. آب بسیار داغ هم دستتان را میسوزاند و هم موجب کهنه شدن لباس میشود.
از مواد شوینده سازگار با محیط زیست و غیرشیمیایی استفاده کنید. به یاد داشته باشید، پوست بدن شما با بدن نوزاد شما بسیار متفاوت است. استفاده از مواد شوینده معمولی می تواند به پوست کودک شما آسیب برساند و باعث بروز واکنشهای آلرژیک و حتی صدمه به پوست کودک شما شود. اطمینان حاصل کنید که از مواد شوینده ای مانند پودر صابون که برای پوست کودک ضرری ندارد استفاده میکنید. استفاده از مایع شستشوی لباس نوزاد ارجحیت دارد چرا که در صورت شستشو با پودر صابون ممکن است از حل نشدن و باقی ماندن پودر روی لباسها شکایت کنید. در کودکان با پوست خیلی حساس میتوانید شوینده های مایع بدون رنگ و اسانس یا شوینده مخصوص کودک استفاده کنید.
لباس کودک خود را قبل از شستشو ۳۰ دقیقه در آب گرم خیس کنید، شستشو دهید و در نهایت بعد از شستشو در آب گرم خیس کنید تا باکتریها کامل از بین روند.
لباس کودک را خشک کنید. این بسیار مهم است که مطمئن شوید لباس کودک شما کاملا خشک است. در صورت امکان در معرض آفتاب خشک کنید اما لباسهای مرطوب دیگر را روی لباس کودک خود قرار ندهید زیرا این امر می تواند باعث عفونتهای قارچی شود.
وایتکس شوینده لباس کودک نیست
وایتکس یکی از شویندههای شیمیایی بسیار قوی است و شستن لباس نوزاد با وایتکس پیشنهاد نمیشود. اگر لکههای روی لباس کودکتان باقی مانده که شما را کلافه کرده، بهتر است به جای وایتکس از سفیدکننده های طبیعی مانند آب لیمو ترش و سپس صابون بچه یا پودر صابون فیروز استفاده کنید. در نهایت حتما لباس یا کهنه را زیر آفتاب پهن کنید تا لکه سفید شود. استفاده از وایتکس شاید برای بار نخست به پوست بچه واکنشی نشان ندهد اما در طولانی مدت پوست او را مستعد انواع حساسیتها خواهد کرد و بهتر است استفاده نشود.
شستن لباس نوزاد با دست میتواند وقتگیر و فرسایشی باشد. برای والدینی که شرایط شستشوی لباس به صورت دستی را ندارند، شستن لباس نوزاد با ماشین لباسشویی یکی از روشهای شستشو است که میتواند در وقت و انرژی شما صرفه جویی کند تا به دیگر امور نگهداری نوزاد خود بپردازید. شستن لباس نوزاد با پودر ماشین لباسشویی مخصوص کودک میتواند نگرانی شما را بابت حساسیت به پوست کودک برطرف کند.
- پیش از شستن لباسهای خود، لباس کودک را بشویید. زیرا ممکن است تعدادی باکتری در ماشین لباسشویی باقی بماند که از لباسهای شما به لباس کودک منتقل شود.
- لباس را پیش شستشو با صابون خیس کنید. یک راه عالی برای اطمینان از تمیز شدن لباس نوزاد این است که شستن لباس نوزاد را با خیس کردن آن در آب گرم و صابون قبل از انداختن به لباسشویی شروع کنید.
- پس از پر کردن مخزن پودر با پودر شوینده مناسب لباسهای کودکان، درجه لباسشویی را روی درجه مناسب لباس کودک یا baby care که روی ماشین لباسشویی شما مشخص شده است بگذارید.
- بهتر است دوبار از گزینه آبکشی استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که تمام مواد شوینده مانند مایع شستشوی لباس نوزاد از آن خارج شود.
ضدعفونی کردن لباس نوزاد
مهم است که نه تنها لباس نوزاد خود را بشویید بلکه برای لکههایی مانند ادرار و مدفوع آنها را ضدعفونی کنید. اولین قدم برای ضد عفونی کردن لباس کودک، شناسایی و تمیز کردن لکههای احتمالی است. این بسیار مهم است زیرا با توجه به اینکه اکثر لکهها اغلب لکههای پروتئینی مانند شیر مادر هستند و پروتئین خطرناکترین نوع باکتریها را به خود جذب میکند. این کار باید قبل از خیس کردن لباس و شستشو انجام شود.
اطمینان حاصل کنید که لکهها را با مواد شوینده ضد عفونی کننده کودک که در اکثر داروخانهها نیز یافت می شود، شستشو میدهید. سرکه سفید نیز یک ضدعفونی کننده طبیعی است که میتواند لباس کودک را تمیز کنید اما اگر فرزند شما پوست حساسی دارد بهتر است به همان روشهای شرح داده شده در بالا اکتفا کرده و سپس لباس را زیر آفتاب بیاندازید تا لکه از بین برود.
به طور کلی برای شستن لباس نوزاد بهتر است ابتدا دستورالعمل شستشوی آن را بخوانید. از نرم کننده و شویندههایی با مواد معطر برای شستشو استفاده نکنید و کهنهها را جدا از لباسها بشویید. از مواد شوینده شیمیایی مانند وایتکس خودداری کنید و لباسها را ترجیحا در نور آفتاب خشک کنید. در صورت بروز حساسیتهای پوستی پس شستن لباس کودک، با پزشک خود در مورد شرایط درست آن مشورت کنید.